skip to main
|
skip to sidebar
уторак, 9. март 2010.
Крофни-новогодишни
Се прави тесто од 3/4 кг брашно,
1/2 л млеко,
1/4 маргарин,
1 свеж , стасан квасец,
3 жолчки,кора од 1 лимон
100 гр шекер,
малку сол
1 лажица рум.
Се остава да нарасне тестото,
се прави подебела кора и со чаша се вадат крофни
кои се пржат во врел зејтин.
Нема коментара:
Постави коментар
Новији пост
Старији пост
Почетна
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Рецепти
Пратиоци
Архива чланака
►
2025
(1)
►
април
(1)
►
2024
(6)
►
март
(1)
►
фебруар
(1)
►
јануар
(4)
►
2023
(1)
►
мај
(1)
►
2022
(2)
►
јул
(1)
►
мај
(1)
►
2021
(8)
►
март
(3)
►
јануар
(5)
►
2020
(7)
►
април
(1)
►
март
(3)
►
фебруар
(3)
►
2019
(4)
►
децембар
(1)
►
октобар
(1)
►
април
(2)
►
2018
(6)
►
септембар
(1)
►
јун
(1)
►
април
(1)
►
март
(1)
►
јануар
(2)
►
2017
(4)
►
децембар
(2)
►
октобар
(2)
►
2015
(3)
►
децембар
(3)
►
2014
(7)
►
март
(7)
►
2013
(5)
►
април
(5)
►
2012
(6)
►
јун
(2)
►
април
(1)
►
март
(2)
►
фебруар
(1)
►
2011
(6)
►
децембар
(4)
►
октобар
(2)
▼
2010
(28)
►
новембар
(2)
►
август
(7)
►
јул
(7)
►
јун
(1)
▼
март
(6)
Колач со тиква
Бомбици Чоколадни топчиња
Колач посен
Крофни-новогодишни
ТОРТА ЧОКОЛАДНА
Торта со ореви и чоколада
►
фебруар
(1)
►
јануар
(4)
►
2009
(45)
►
децембар
(15)
►
новембар
(13)
►
октобар
(17)
Основни подаци о мени
Slobodanka
Isprobani recepti koi se pripremaat brzo i lesno
Прикажи мој комплетан профил
Нема коментара:
Постави коментар