1/2 кг брашно (а може и повеќе за да биде тестото средно),
1 прашок за пециво,
1 целo јајцe,
1 прашок за пециво,
1 целo јајцe,
2 жолчки,(белките се ставаат кај јаболката)
300 гр шекер ( може и помалку,а убава е и без шекер),
1 маргарин (или путер) изрендан или изматен,
Ова добро се измесува и се дели на два дела.
Првиот дел се расукува во тепсија бр 28 и се попрскува со гриз , а во вториот се додава 1 лажица какао и се измесува а потоа се става во мразарник да се стегне.
Се рендаат лупени јаболка (а може да се иситнат со сецко,а убава е и со нелупени ако не се прскани)
300 гр шекер ( може и помалку,а убава е и без шекер),
1 маргарин (или путер) изрендан или изматен,
Ова добро се измесува и се дели на два дела.
Првиот дел се расукува во тепсија бр 28 и се попрскува со гриз , а во вториот се додава 1 лажица какао и се измесува а потоа се става во мразарник да се стегне.
Се рендаат лупени јаболка (а може да се иситнат со сецко,а убава е и со нелупени ако не се прскани)
и им се додава цимет, шекер и сецкани ореви.
Се ставаат врз првиот дел.
Од горе се ренда тестото со какао.
Се пече на 190 степени 25 мин.
Се ставаат врз првиот дел.
Од горе се ренда тестото со какао.
Се пече на 190 степени 25 мин.
На 180 се пече 40 мин.
Ја сакаме сите.
ОдговориИзбриши