петак, 23. јул 2010.

Торта Васина

Се матат 5 белки со 5 лажици шекер и се додаваат една по една
5 жолчки и се мати малку.
Се исклучува миксерот и се додаваат 1 лажица брашно и
6 лажици мелени ореви.
Се пече 20 мин на 180 во подмачкана округла тепсија бр 28.
Фил 1:
Се матат 4 жолчки со 4 лажици шекер на пареа.

Одделно се става 1/8 кг млеко ,се додава малку шекер,
200 гр мелени ореви и се вари малку.

Откога ќе се олади се ставаат жолчките кора од лимон ,
3 штангли стопена чоколада и 150 гр путер.
Фил 2:
Од белките се прави снег и се додава густ шербет
од 250 гр шекер (по малку).
Може хопла или шлаг,за побезбедно.

Нема коментара:

Постави коментар