На 1 кг брашно се додава 1 коцка стасан квасец 1/2 кг млеко,1/2 маргарин (или путер)
3 јајца, 100 гр шекер,малку сол,2 лажици рум
Се расукува кора, се вадат крофни со чаша и се пржат.
Ако сакаме со мармелад се расукуваат 2 исти кори,на првата се обележуваат кругови со чаша во кои се става по малку поцврст мармелад и врз таа кора се става другата.Со чаша се сечат крофни така што мармеладот останува внатре и се пржат во загреан зејтин
среда, 28. октобар 2009.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Бабо, погодена е рецептава многу, сега сукаме ракави па бујрумте на крофни и пирошки, а мојт и некоја pizza да исукаме :)))
ОдговориИзбришиМило ми е што го читам ова
ОдговориИзбриши