-3 филџани (мали) зејтин
-4 филџани млеко
-3 филџани мелени ореви
-6 филџани брашно со едно пециво
-(смесата да е поретка)
-се пече на 2оо во плех од шпорет подмачкан со повеќе маргарин (не брашно)
-кога ќе се дигне тестото се намалува на 150 степени
-се лади додека се прави фил
Ф И Л
-3 филџанчиња млеко со 3 филџанчиња шеќер се меша на оган да се стопи.
-се додава 200 гр. чоколада и кога ќе се растопи се додава 150 гр. маргарин и 200 гр
кокос. Тоа се мати.
-печената кора се боцка со вилушка и се посипува филот.
-одозгора се ставаат толчени ореви
Често правен ,може и во мразарник да стои.
ОдговориИзбриши