Се додава 100 гр. какао и 100 гр. чоколадо за готвење. Се меша и се трга од оган.
Осум белки се матат со осум лажици шекер со миксер.
Осум белки се матат со осум лажици шекер со миксер.
Откако добро ќе се измати, се додаваат мешајќи со лажица
4 лажици презла, 7 лажици мелени ореви, 1 пециво и 4 лажици од
приготвениот фил со какао и се става да се пече на 170 околу 25 мин.
Осумте жолчки се матат со 100 гр. шекер на пареа и се остава да се лади .
Осумте жолчки се матат со 100 гр. шекер на пареа и се остава да се лади .
1 путер се мати со 100 гр. шекер во прав и се додава во матените жолчки.
Оваа смеса се додава кај филот со какао и се меша.
Пандишпанот се сече на три ленти и се филува.
За полесна подготовка може да се стават жолчките кај белките откако
тие ќе бидат убаво изматени со шекерот,а путерот во чоколадниот фил додека е топол да се растопи.
Ако е редок филот стави уште мелени ореви или кокос или мелени бисквити.
Нема коментара:
Постави коментар