Saturday, December 5, 2009

Посни колачи

1 кг брашно (може помалку)
1/2 квасец (да не кисне само да се размати)
1 пециво, 1 ванила
2 чаши зејтин
1 чаша вода (може бело вино)
3 лажици шекер
Се меси и сучи кора,се сече на квадрати,
се става мармалад и оревче,
се преклопува и реди во тепсија за печење
Испечени се валкаат во шекер.


No comments:

Post a Comment